Sora Lucreția Tonea – Celebrarea unei vieți spre Lauda Domnului

Categories: Latest news

 

 

 

 

 

În după-amiaza zilei de duminică, 5 Iulie, 2020, sora noastră dragă, Lucreția Tonea, a plecat să se întâlnească cu Tatăl ceresc, pe care L-a iubit și L-a slujit cu drag.

Serviciul de Priveghi:

Vineri, 10 Iulie, 2020, 0ra 7:30 pm la Gwinnett Romanian Baptist Church

Serviciul de Înmormântare:

Sâmbătă, 11 Iulie, 2020, 0ra 10:00 am la Hamilton Mill Memorial Chapel and Gardens. Serviciul de Înmormântare va avea loc în aer liber la cimitir.

Adresa localului: 3481 Hamilton Mill Rd, Buford, GA 30519

 

Lucreția Tonea

4 Noiembrie, 1938 – 5 Iulie, 2020

Lucreția Tonea s-a născut pe data de 4 Noiembrie, 1938 în Cluj. Părinții, Ștefan și Elena Pop (fosta Rusu), au avut 4 copii: Lucreția, Cornel, Ioan și Liviu. Din copilărie, Lucreția a început să frecventeze biserica baptistă nr. 3 din Iris împreună cu Elena, mama ei.

La 15 ani, în floarea vârstei, Domnul Isus a cercetat-o prin Cuvântul sfânt și cântări și a primit botezul. Favorita ei cântare a fost: “Un Nume-mi Place să Ascult, de El aș Vrea să cânt”. Fratele Ioan Tonea, a început și el să frecventeze aceiași biserică, unde într-un cerc de tineri, a întâlnit-o pe cea mai frumoasă fată, Lucreția Pop, care urma să-i fie ajutor potrivit și mireasă pentru viața pământească.

În 26 Mai, 1962 a avut loc nunta lor, oficiată de Pastorul Dan Ioan în biserica baptistă, Iris. Dumnezeu i-a înzestrat cu 3 copii: Mircea, Marcela și, Eligia.

În Aprilie 1983, au părăsit țara, trecând prin Roma. La data de 19 Aprilie, 1983, au ajuns în SUA, așteptați de fr. Pitt împreună cu 40 de tineri. Familia Tonea a fost angrenată în lucrarea muzicală, unde au colaborat cu fr. Daniel Brânzei.

După aproape un an s-au mutat în Portland, unde au lucrat împreună cu fr. Aurel Popescu în lucrarea de laudă. S-au restabilit în California, de data asta în Bay Area, la biserica păstorită de fr. Iosif Sărac, unde s-a început lucrarea cu cor și orchestră. S-a continuat lucrarea cu pastorii Mihai Sârbu și fr. Costel Cristea, iar apoi la biserica pastorită de fr. Ghița Moțoc, și fr. Iosif Sărac. În acest timp, Lucreția a avut o foarte mare activitate în lucrare, răspândind sute de casete audio după predicile fratelui Mihai Sârbu și a altor pastori. În același timp, trimitea pachete pentru copiii săraci și lipsiti din localitatea Săcel, județul Cluj.

În 2006, familia Tonea s-a mutat în Georgia. În toți acești ani, Lucreția ducea greul familiei, continuând cu mare bucurie trimiterea de pachete în măsură mai mare, în aceeași direcție, spre țara unde s-a născut. Lucreția Tonea – soție, mamă, bunică și străbunică…Nepoțeii nu puteau spune Mama Mare, doar Maie… și acest titlu a devenit preferat de Lucreția și întreaga familie.

Fiind cuprinsă de boala diabetului, viața a devenit tot mai grea, dar Lucreția a continuat în aceeasi lucrare de ajutorare cu pachete. În ultimele 8 luni, Lucreția a fost îngrijită de familie, cu copiii și nepoții până la ultima suflare. În dupămasa zilei de 5 Iulie la ora 4:52 PM a încheiat alergarea.

Toți cei dragi, copii și nepoți îi vom duce dorul și vom păstra cu drag creșterea dată, învățătura de mamă, bunică, și străbunică.

Mircea și Mihaela și fetele lor, Esther, Rebeca și Amadeea. Marcela și Philip Faur și 5 copii, împreună cu familiile lor: Christine și Jacob Richardson, cu strănepotul, Ezekiel, Sebastian și Lauren Faur, Stephany și Josh Vasiu, James și Amy. Eligia și Andrei Vlad, și copiii lor, Ezra și Addisen.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru curăția ei și pregătirea ei pentru întâlnirea cu Mirele Suprem, pe care L-a slujit spunând mereu: “Du-mă la Tine. Vreu să vin acasă.” Cu aceste dorințe s-a despărțit de noi: Soț, copii, nepoți, și strănepoți. Domnul să fie slăvit pentru exemplul dat la cei ce au rămas pe drum.

“Ferice de acum încolo de morții care mor în Domnul. Ei se vor odihni de ostenelile lor. Căci faptele lor îi urmează. ” Apocalipsa 14:13