Fr. Matei Istudor Sr. – Serviciile Memoriale

Categories: Latest news

Marți, 2 Iulie, 2019, Fr. Matei Istudor Sr. a plecat la Domnul.

Serviciul de Priveghi:

VINERI, 5 Iulie, 2019 ora 7:30 pm la Gwinnett Romanian Baptist Church

Serviciul de Înmormântare:

SÂMBĂTĂ, 6 Iulie, 2019 ora 11:00am la Hamilton Mill Memorial Gardens

Adresa localului: 3481 Hamilton Mill Rd, Buford, GA 30519

Necrolog:

Istudor Matei s-a născut pe data de 14 noiembrie, 1940 în familia lui Ion și Maria. A fost cel mai mic copil al familie. Ceilalți frați și surori, care sunt toți la Domnul, au fost Ilinca, Floarea, Maria, și Gheorghe.

Matei s-a căsătorit cu Boboescu Maria pe data de 24 iulie, 1966 și au întemeiat o familie mutându-se in Bocșa din satul lor natal Știnăpari. În Bocșa, Matei a decis împreuna cu soția lui Maria sa urmeze calea Domnului si au fost botezați de fratele Băleanu Nicolae în iulie, 1968.

Dumnezeu a binecuvântat familia Istudor cu 5 copii: Ion, Angelica, Matei, Mirela, și Emanuel. Familia a locuit pentru o perioadă scurtă la Bocșa după care s-a mutat înapoi la Știnăpari, si cu câțiva ani mai târziu, la Reșița. În toți acești ani, Matei a lucrat ca și șofer de troliu și autobuz.

În perioada regimului comunist din România, Matei a decis să-și ducă familia în Statele Unite unde era și una din surorile dânsului, așa că în 1987 a vîndut mașina familie, și a trecut Dunărea spre Iugoslavia, pe o cameră de cauciuc in toiul nopții, neștiind să înoate.  A petrecut aproximativ un an în lagăr în Iugoslavia înainte de a ajunge la Los Angeles în 1988.  Familia lui Matei a rămas în România în această perioadă cu speranța întregirii în Statele Unite.

După o perioadă scurtă în Los Angeles, Matei s-a mutat la Atlanta pentru a pregăti un loc prielnic unde să-și reîntregească familia pentru un nou început. Dumnezeu i-a făcut bucuria întregirii în următorul an, 1989, când soția Maria și cei 5 copii au ajuns pe aceste meleaguri.

De când l-a primit pe Domnul, Matei a fost un bun credincios și activ membru în Biserica locală. Din toate punctele de vedere a fost un om disciplinat, și un advocat al adevărului, neînfricat ținând Cuvântul sus, ca o mărturie pentru toți cu care era în contact. A fost un om harnic nu numai în lucrarea Domnului, dar și în slujbele pămîntești care le-a deținut la Suzanna’s Kitchen și Greater Atlanta Christian School de unde a ieșit la pensie. I-a plăcut sa facă pâine de casă, clătite pentru nepoți, să lucreze în grădină, să taie iarba la biserică, și să repare mașini.

Matei a avut plăcere sa ajute pe alții cu sacrificiu personal și fără recompensă. A pus în slujba Domnului tot ce a avut, incluzând iubita lui familie, și Dumnezeu i-a dat harul de a avea fiecare copil, ginere, noră, și nepot aproape de el și lângă Domnul până la sfârșit.

Diagnosticul de cancer a venit in 2014, și a fost șocant pentru el și întreaga familia, dar dorința de a trăi, l-a determinat pe Matei să înfrângă boala și neplăcerea medicamentelor, spitalelor, și doctorilor. A fost declarat liber de cancer in 2016, dar cu doua luni în urmă, cancerul a revenit. După o scurtă suferință și înconjurat de famile, Matei și-a sfârșit alergarea de 78 de ani, la 2 iulie, 2019, și a plecat să-L întâlnească pe Cel pe care L-a iubit cel mai mult, pe Domnul Isus.

Matei a lăsat în urmă familia care îi vor păstra memoria vie și îl vor purta în inimă totdeauna: iubita soție Maria Istudor, copiii Ion și Raveca Istudor, Tryon și Angelica Stalinescu, Matei și Dina Istudor, Marcel și Mirela Olariu, Emanuel și Liuba Istudor, nepoții: Beni și Andrea Borza, Eby și Grace Ardelean, Rahela, Rebeca, și Caleb Olariu. Scumpii săi strănepoți rămași în urmă sunt John Borza, Aaron Ardelean și viitorul frățior.  După multă așteptare, Matei a primit răspuns din partea Domnului că va avea un nepoțel care să-i poarte numele Istudor. Mulțumim Domnului pentru rugăciunile ascultate. Slavă Lui!

Leave a Reply