Fr. Miron Morar – Serviciile Memoriale

Categories: Latest news

Joi, 24 Iunie, 2021, fr. Miron Morar a plecat acasă la Domnul. Cu ocazia serviciilor memoriale, biserica GRBC vă invită să fiți alături de familia îndoliată la următoarele servicii de închinare:

Serviciul de Priveghi:

Vineri, 2 Iulie, 2021, ora 7:30pm la clădirea bisericii GRBC,

2005 Braselton Hwy., Buford, GA 30519

Serviciul de Înmormântare:

Sâmbătă, 3 Iulie, 2021, ora 10:00am la Hamilton Mill Memorial Chapel and Gardens,

3481 Hamilton Mill Rd. Buford, GA 30519

Necrolog – Miron Morar

Miron Morar s-a născut pe data de 24 august 1935 în Sărmaș, județul Harghita. Părinții lui au fost botezați în urma lucrării misionare a fr. Gavril Dunca. Miron și frații lui l-au primit pe Domnul Isus în tinerețe și au fost botezați în biserica locală.

Copilăria și anii tinereții i-au fost marcați de greutățile produse de război și de instalarea guvernului comunist. Doi dintre frații lui au murit în copilărie din cauza bolilor și a lipsei de asistență medicală. Dintre cei cinci rămași, mai sunt în viață două surori, Firuța Vaga și Verginia Negrea. 

Restul familiei care își ia rămas bun deocamdată, sunt soția, Ileana Morar, fiica – Angela Creț, fiii Ovidiu Morar și Adrian Morar, și nepoții David Creț, Joshua Creț, Katherine Morar, Levi Morar și Kyle Morar. De asemenea, dintre membrii familiei extinse se află fam. Vîlcan și toți ai lor, cu care a menținut relații foarte strânse. Menționăm cuscrii – familia Ardelean, vecinii, mulți prieteni, cât și membrii Bisericii Creștine Baptiste din zonă care au ajutat mult familia.

Miron a fost o persoană foarte sociabilă și prietenoasă; pe lângă aceasta, a fost harnic și muncitor. A avut o imaginație sclipitoare, din care o parte s-a transmis la copii si nepoți. A avut un atelier de tâmplărie acasă unde făcea uși și ferestre, după care s-a specializat în creșterea albinelor. Pasiunea lui cea mare a fost lucrarea pentru Dumnezeu. A participat în construcția bisericilor de la Platonești, Comănești, Borsec și Ciubotani. S-a dedicat ajutorării văduvelor, familiilor sărace și a copiilor nevoiași din zona Ciubotani. A continuat să sprijine lucrarea lui Dumnezeu în biserica din Ciubotani și după mutarea în Statele Unite. În 1999 s-a mutat în Statele Unite împreună cu soția pentru a se alătura copiilor. În anul 2011 a fost diagnosticat cu boala Parkinson, în urma căreia a căzut la pat. A fost îngrijit cu dragoste și atenție de soție și de familie timp de aproape 10 ani. În cele din urmă, Domnul a hotărât să-l cheme acasă, pe data de 24 iunie, la vârsta de 85 de ani.

I-a plăcut muzica. A avut acasă muzică crestină înregistrată pe zeci de benzi de magnetofon și casetofon, în zilele în care acestea erau o raritate. A cântat în cor, și în orchestră la vioară. I-a plăcut să dirijeze corul. Unele dintre cântările lui preferate au fost:

   –   Isus, viața noastră noi pe Tine Te mărim
/Glorie, glorie, Aleluia
   –   Dumnezeu Sfântul e mântuirea 
   –   Mai aproape Doamne către Tine 
   –   Domnul îmi este adăpost 
   –   O Doamne mare când privesc eu lumea
   –   Sfânta Scriptură deschisă
   –   Cu bucurie vor secera aceia

Deși despărțirea este grea, ne vom reîntâlni în veșnicie, la Domnul acasă.