Fr. Vasile Stepanskyy (1 Ianuarie, 1957 – 3 Noiembrie, 2020) – Serviciile Memoriale

Categories: Latest news

În dupămasa zilei de 3 noiembrie, 2020, fr. Vasile Stepanskyy a plecat acasă la Domnul. Cu ocazia serviciilor memoriale, biserica GRBC vă invită să fiți alături de familia îndoliată la următoarele servicii de închinare:

Serviciul de Priveghi:

Vineri, 13 Noiembrie, 2020, ora 7:30pm la clădirea bisericii GRBC,

2005 Braselton Hwy., Buford, GA 30519

Serviciul de Înmormântare:

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020, ora 11:00am la Hamilton Mill Memorial Chapel and Gardens,

3481 Hamilton Mill Rd. Buford, GA 30519

On November 3rd, 2020, in the afternoon, our brother Vasile Stepanskyy went to be with the Lord. With this occasion, GRBC invites you to be near the mourning family at the following memorial services:

Vigil Service:

Friday, November 13, 2020, at 7:30pm at the GRBC location,

2005 Braselton Hwy., Buford, GA 30519

Memorial Service:

Saturday, November 14, 2020, at 11:00am, at Hamilton Mill Memorial Chapel and Gardens,

3481 Hamilton Mill Rd. Buford, GA 30519

Necrolog

            Vasile Stepanskyy s-a născut în anul 1957, la 1 Ianuarie, în satul Băgrinești, regiunea Cernăuți, Ucraina, într-o familie ortodoxă, din părinții Ilie și Maria Stepanskiyy. În familie s-au născut doi copii: Vasile și Domnica. După terminarea liceului, fratele Vasile a început studiile la o școală de muzică, apoi în anul 1975-1977 a urmat doi ani de armată, fiind repartizat în domeniul muzical, a cântat în orchestra sovietică militară, sub Moscova, orașul Istra. După eliberare a studiat la o școală agricolă terminând cu diplomă roșie.

            Pe data de 13 August 1978, s-a căsătorit cu Rodica Cuzic, pe care a întâlnit-o încă din școală. Prietenia lor a durat 6 ani până a se căsători. Domnul i-a binecuvântat cu trei copii: Ilie, Ivan și Mariana. În anul 1988 s-a mutat cu familia în orașul Cernăuți, unde au construit o casă. Acolo unde lucra a fost înconjurat de frați baptiști, prin care bunul Dumnezeu i-a vorbit inimii lui.

            În decembrie 1990, împreună cu soția și-au predat viața în mâna Domnului, într-o biserică ucrainiană, iar la 3 August, 1991, au fost botezați la biserica română “Isus Salvatorul” de fratele Viorel Candreanu.  Atunci biserica română era în construcție în care a fost implicat și el. Având studii muzicale, a fost primit în corul bisericii, apoi a fost pus în funție ca dirijor de cor, iar mai târziu a fost ordinat ca diacon în biserică.

            De când l-a cunoscut pe Domnul, s-a predat cu toată inima în slujire, dându-și mereu silința să nu lipsească de la repetiții și serviciile divine. Cunoscând bine meseria de zugrav, a participat la construcția multor biserici în Ucraina, Belorusia și Rusia. Fiind un om cu râvnă pentru Domnul unde se afla îl lăuda pe Domnul prin cântare și prin vestirea Cuvântului Domnului.

            Pe parcursul vieții împreună cu soția au trecut prin mari încercări. Fratele Vasile a avut și o intervenție chirurgicală, în urma căreia a fost în moarte clinică, și cu 7 ani în urmă a fost internat la secția de reanimare, doctorii negăsind cauza, dar bunul Dumnezeu s-a îndurat de el și l-a vindecat.

            În 2009, fratele Vasile împreună cu soția și fiica Mariana au emigrat din Cernăuți în America, statul California. În 2010 s-au mutat în Atlanta. În același an a slujit ca dirijor de cor de tineri la biserica rusă “Betania”. Din dorința de a fi împreună cu copiii și nepoții s-a mutat la biserica baptistă română Nr. 2, unde a slăvit pe Domnul în fanfară și în corul bărbătesc.

            Fratele Vasile a avut o viață frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu, iubind și îngrijindu-se de familie, fiind gata în orice clipă să ajute și să dăruiască pentru alții. A fost un om împăciuitor și harnic, și orice a făcut a făcut ca pentru Domnul.

            Pe data de 3 Noiembrie 2020, a plecat la Domnul printr-un atac de cord la locul de muncă. Despărțirea de fratele Vasile a lăsat o durere de nedescris în familie. Au rămas în urmă familia îndurerată: soția Rodica; fiul cel mai mare Ilie cu soția Ana și cei trei copii Daniel, Naomi și Estera; fiul Ivan cu soția Nadia și cei patru copii Suzanna, Emanuel, Abby, și John; și fiica Mariana cu soțul Vadim și cei doi copii Jonathan și Lois.

            Mulțumim mult lui Dumnezeu pentru un soț iubitor, un tată minunat și un bunic bun. În urma durerii acestei despărțiri trăim cu nădejdea revederii sus la Tatăl ceresc.