În amintirea fr. Emil Gavriliuc

Categories: Latest news,Uncategorized

Cu ocazia trecerii la Domnul a fr. Emil biserica GRBC vă invită să fiți alături de familia îndoliată la următoarele servicii de închinare:

Serviciul de Priveghi:

Vineri, 1 Aprilie, 2022, ora 7:30pm la clădirea bisericii GRBC,

2005 Braselton Hwy. Buford GA 30519

Serviciul de Înmormântare:

Sâmbătă, 2 Aprilie, 2022, ora 11:00am la Flanigan Funeral Home,

4400 S Lee St, Buford, GA 30518

Necrolog

Emil Gavriliuc s-a născut la data de 21 Octombrie, 1937 în orasul Bacău, fiind al treilea din cei opt copii ai familiei Iftimie și Virginia Gavriliuc: Stela, Ezechiel, Emil, Geta, Iftimie, Victor, Paul și Mitica. Tatăl său, fiind un bun credincios și câștigător de suflete a avut influență și la convertirea fiului său și l-a botezat clandestin în râul Bistrița în anul 1965.

Fratele Emil a absolvit Institutul Energetic din Iași ca și subinginer și în multele lui slujbe de-a lungul anilor a căutat să lucreze ca pentru Domnul, lăsând în urmă o bună mărturie.

După studii a fost repartizat în Vaslui, unde a întâlnit-o pe Silvia și s-au căsătorit în anul 1969. Dumnezeu i-a binecuvântat cu patru copii: Marinela, Silviu, Ana-Maria și Georgeta. El a fost un tată iubitor și i-a îndemnat să urmeze calea Domnului prin studii biblice în familie, participarea la serviciile bisericii și slujirea prin cântare cu vocile și instrumentele.

Fratele Emil împreună cu tatăl său, frații și familia extinsă au înființat Biserica Baptistă din Bacău, unde a slujit Domnului în cadrul comitetului.  Lucrul acesta a declanșat ani de persecuție și necazuri din partea securității, care căuta să-i intimideze și să-i oprească din a se mai aduna.

Fratele Emil a făcut parte din echipa care transporta clandestin Biblii și literatură religioasă în România, unde a experimentat protecția lui Dumnezeu în situații critice.

În anul 1983 a fost transferat cu serviciul în Timișoara, unde s-a mutat cu întreaga familie și a făcut parte din Biserica Baptistă Nr. 3. El a fost nelipsit de la adunările frățești și lucrările de construcție.

În anul 1991, fratele Emil s-a mutat împreună cu familia în Statele Unite și a locuit în San Leandro, California și a slujit în Biserica Baptistă din San Lorenzo.

Câțiva ani mai târziu, în 1996 s-a mutat împreuna cu familia în Vancouver, Wa, unde a locuit pentru patru ani, iar în anul 1999 s-a mutat cu toată familia în Atlanta, Georgia, unde a fost  membru la  Gwinnett Romanian Baptist Church.

În toți acești ani fratele Emil și-a văzut copiii formându-și familiile lor și s-a bucurat să-i vadă crescând pe cei unsprezece nepoți și cinci strănepoți. El i-a încurajat să fie credincioși Domnului și să aștepte venirea Lui.

Fratele Emil l-a iubit pe Domul Isus și a fost cunoscut pentru felul lui de slujire în umilință și prin dragostea pentru Casa Domnului. El și-a încheiat alergarea la 84 de ani Sâmbătă, 26 Martie, 2022 având aproape familia și soția care i-a fost alături 53 de ani. Acum este împreună cu cei dragi care au plecat înaintea lui.

A lăsat o frumoasă amintire și mărturie pentru Domnul și familie. Lipsa prezenței lui va fi simțită de soție, copii, nepoți și strănepoți, familia extinsă, și de frati și surori în Domnul.

Domnul să ne ajute pe toți să ajungem împreună în cer la marea întâlnire cu Domnul nostru ISUS HRISTOS. Maranata!